blog

Inapoi la bookMAG.ro
Despre noi
Contact
DespreÔÇŽBoard Games

Joaca, in general, adauga bucurie vietii noastre, indiferent ca vorbim despre copii sau adulti. Exista o categorie de jocuri ce au ca scop socializarea cu cei din jurul nostru, si anume jocurile de societate (board games) care pe langa distractia oferita, te pot invata si lucruri noi.

Tradus "mot a mot" din engleza, "board games" inseamna "jocuri pe tabla/plansa de joc", dar tradus mai plastic, termenul ar putea insemna "joc de societate", cu carti, pioni, zaruri, jetoane etc. Pe unii nostalgici, termenul ii duce cu gandul la "Nu te supara, frate!", "Piticot" sau "Sus-jos", dar pe majoritatea ne duce cu gandul la "Monopoly", Celebrul joc de societate in care cumperi strazi, apoi construiesti case si hoteluri, in timp ce te straduiesti sa-ti administrezi cat mai bine banii, pentru a nu falimenta.

Jocurile de societate au o istorie indelungata. Inceputul fenomenului "board games" a luat nastere odata cu primele civilizatii dezvoltate ale lumii. Egiptenii jucau "Senet", chinezii jucau "Go", indienii jucau "Sah", iar arabii se pare ca au inventat "Tablele". Astfel cele mai populare jocuri din ziua de astazi isi au originea in antichitate, insa board games-urile au evoluat foarte mult de atunci, dar multe dintre principii au ramas aceleasi.

In concluzie, fa-ti o obisnuinta in a te distra cat mai des impreuna cu prietenii sau familia, strangandu-va in jurul unei table de joc de societate! Indiferent de ce joc vei alege, cu siguranta vei petrece un timp minunat si te vei simti grozav! Pe bookMAG.ro gasiti o gama variata de jocuri tip "board games" ­čÖé Intrati aici sa vedeti ce v-am pregatit ­čśë

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *