blog

Inapoi la bookMAG.ro
Despre noi
Contact
Jocuri siÔÇŽjucarii

Daca jocul e considerat limbajul copiilor, atunci jucariile sunt cuvintele lor. Cand alegem cadouri sau jucarii pentru copii, trebuie sa stim ca pe langa placerea de a se juca, copilul isi dezvolta abilitatile intelectuale, capacitatea de comunicare si creativitatea.

Istoria jucariilor este la fel de veche ca istoria umanitatii. Cele mai vechi jucarii erau facute din materiale gasite in natura, precum lemnul si argila. Cu mii de ani in urma, copiii egipteni se jucau cu papusi din piatra cu peruci. In Grecia si Roma Antica, copiii se jucau cu papusi facute din ceara sau teracota, bete, arcuri cu sageti si yo-yo-uri.

Mai tarziu au aparut jocurile puzzle, fiind inventate in Anglia secolului al XVIII-lea in scop educativ. Jucariile de plus au fost create la sfarsitul secolului al XIX-lea de catre Margarete Steiff. Cum tehnologia a evoluat, si jucariile au evoluat, devenind din ce in ce mai complexe. La inceputul secolului XX a aparut primul trenulet electric, iar aparitia automobilului a dus la o revolutie in domeniul jucariilor.

In prezent, diversitatea in materie de jucarii reprezinta un avantaj, pe piata existand jucarii adaptate fiecarui stadiu de dezvoltare, fiecarei varste si tuturor nevoilor si preferintelor. Pe langa partea recreativa, joaca reprezinta activitatea favorita a oricarui copil.

Intra pe BookMAG.ro si alege din varietatea noastra de jocuri si jucarii, dar si jocuri de societate ­čÖé

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *